Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Septimius Pârvu (Expert Forum): Programul ”Anghel Saligny” este un PNDL tras la xerox

Apel public ONG alegere responsabila presedinte AEP.jpg

Septimius Pârvu cere Parlamentului să aleagă în mod transparent noul șef al AEP
Septimius Pârvu cere Parlamentului să aleagă în mod transparent noul șef al AEP
Sursa imaginii: 
Facebook/Septimius Pârvu

Organizația Expert Forum cere Guvernului Cîțu să dezbată programul național de investiții ”Anghel Saligny” în mod transparent.

Executivul a dezbătut în primă lectură programul ”Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei, care vizează lucrări de asfaltare, canalizare și apă pentru comunitățile locale.

 

Cseke Attila la RFI: Programul ”Anghel Saligny” nu e PNDL 3. Banii nu vor fi acordați politic

 

12.000 de proiecte, 50 de miliarde de lei. Pe ce s-au dat banii din PNDL, controversatul program al lui Liviu Dragnea?

 

Septimius Pârvu de la Expert Forum spune la RFI că noul proiect riscă să repete greșelile din fostele programe de dezvoltare locală: ”Nu există o transparență în ceea ce privește alocările. Din Ordonanța pe care o avem acum nu se vede ce ar fi diferit. Pur și simplu, să ai niște liste cu punctaje, să știi de ce o comună a luat, alta nu a luat, de ce de exemplu Primăria Sectorului 3 din București e unul dintre cei mai mari beneficiari ai programului, deși este un program destinat mai ales mediului rural. Nu există capacitate de monitorizare, nu există capacitate de monitorizare a achizițiilor. Analizele noastre pe care le facem de vreo zece ani arată că în ceea ce privește alocările tot timpul a existat un procent la mare la primăriile de la putere, iar în ceea ce privește achizițiile există un monopol la nivel județean, sunt câteva firme legate politic, care câștigă aceste achiziții. Deci până nu rezolvăm toate aceste chestiuni, mi-e greu să cred că PNDL-ul poate să fie diferit”.

 
Septimius Pârvu, despre programul național de investiții Anghel Saligny