Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Talibanii au organizat prima conferință de presă: „Îi iertăm pe cei ce au luptat contra noastră”

zabihullah mujahid.jpg

Image source: 
rfi.fr

După ce au preluat puterea în Afganistan, talibanii au susţinut, marți, prima conferinţă de presă, în care au anunțat că și-au iertat adversarii și că nu doresc haos, comunică Aleph News.

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al noii puteri, a declarat că ceea ce se întâmplă acum este „un moment de mândrie pentru întreaga naţiune”. Acesta a mai spus că „vrem să ne asigurăm că Afganistanul nu mai este câmp de luptă sau zonă de conflict”.

Totodată, Zabihullah Mujahid a anunțat că nu îşi doreşte să vadă haos în Kabul: „Planul nostru era să ne oprim la porţile Kabulului, astfel încât procesul de tranziţie să poată fi finalizat fără probleme”.

Tot el a adăugat: „I-am iertat pe toţi cei care au luptat împotriva noastră”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a anunțat că talibanii nu vor bate la uşa tinerilor afgani să-i întrebe pentru cine au lucrat şi a promis siguranţă: „Nimeni nu va fi interogat sau urmărit”.

În plus, nici femeile nu trebuie să se teamă, a susținut reprezentantul talibanilor. „Noi suntem dedicaţi drepturilor femeilor în limitele legii Shariei – legea islamică. Vor lucra umăr la umăr cu noi. Am dori să asigurăm comunitatea internaţională că nu va exista nicio discriminare”.

Amintim, talibanii lucrează acum la formarea guvernului, iar acesta va fi anunţat în curând.

Avem toate graniţele sub controlul nostru”, a mai precizat Zabihullah Mujahid.