Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Vîlceanu, validat în PNL pentru Ministerul Finanţelor. Singurul vot împotrivă, al lui Orban

7442063-mediafax_foto-alexandra_pandrea.jpg

Dan Vîlceanu este propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor
Image source: 
Mediafax Foto

Dan Vîlceanu, apropiat al lui Florin Cîţu, fost membru PSD, intrat în PNL pe filiera PDL, este propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. Există riscuri cu privire la desemnarea lui Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru de Finanțe, motiv pentru care am votat împotrivă, anunță președintele PNL, Ludovic Orban: „Răpunderea integrală îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN”.

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al PNL, pentru Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a precizat că au fost prezenţi 70% dintre preşedinţiii de filiale. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban. Liderul liberal a declarat că prin votul dat ca preşedinte al PNL, şi-a exprimat rezerve extrem de serioase faţă de această candidatură. ”Există riscuri cu privire la această desemnare”, a susţinut Orban.

Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara. Încă din anul doi de facultate, a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa, scre News.ro.

Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că Ministerul de Finanţe este unul din ministere importante şi  a dat asigurări că va face o echipă bună cu premierul, precizând că sunt 4-5 bugete dezbătute împreună în comisiile reunite de buget-finanţe.

Am primit vorul colegilor. Este o încredere pe care mi-o acordă şi pentru care mă simt obligat!”, a afirmat Vîlceanu.

Nominalizarea lui Vîlceanu urmează să fie trimisă preşedintelui, care va semna decretul de numire. Dan Vîlceanu îşi va prelua postul după ce depune jurământul în faţa preşedintelui Iohannis.

El a fost ales în iulie preşedinte al PNL Gorj. La acel moment, Cîţu declara: ”Dan este prietenul şi colegul meu, de când am intrat în Parlament, în 2016”.

Felicitări! Dane, mulţumesc pentru tot sprijinul tău! Erai în echipa câştigătoare de mult timp! Câştigăm pe 25 septembrie! Câştigăm big time”, a scris atunci Cîţu pe Facebook.

Postul de ministru de Finanţe a rămas vacant din 8 iulie, după revocarea lui Alexandru Nazare, interimatul fiind preluat de către premier.