Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele Iohannis a semnat numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor

Coronavirus Klaus Iohannis impreuna criza.jpg

Image source: 
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Finanțelor a lui Dan Vîlceanu. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor, transmite Administraţia Prezidenţială. Ceremonia de învestire a acestuia va avea loc miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni. La depunerea jurământului de către Dan Vîlceanu participă şi premierul Florin Cîţu, scrie News.ro.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanţelor. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al PNL, pentru Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a spus că au fost prezenţi 70% dintre preşedinţiii de filiale. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban. Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că va face echipă bună cu premierul.