Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Donald Trump a fost huiduit de proprii fani când i-a îndemnat să se vaccineze contra Covid-19

trump_imbufnat.jpg

Image source: 
AFP

Incidentul a avut loc în timpul unui miting din Alabama, iar fostul președinte american a fost huiduit de susținători săi, după ce i-a încurajat să se imunizeze împotriva coronavirusului, scrie Newsweek.

Tot mai mulți lideri republicani au îndemnat susținătorii să se vaccineze, în contextul în care varianta Delta, mult mai infecțioasă a SARS-CoV-2, continuă să se răspândească în majoritatea SUA, ducând la noi infecții, spitalizări și decese cauzate într-o nouă fază a pandemiei.

Cred total în libertățile voastre, cred, trebuie să faceți ce trebuie să faceți însă eu recomand primirea vaccinurilor. Eu am făcut-o. Este un lucru bun”, a spus fostul președinte republican, atrăgând huiduieli din partea unora dintre susținătorii săi.

Este ok, este în regulă”, a continuat Trump, trecând peste dezaprobarea lor. „Însă eu am primit vaccinul. Veți fi primii care vor afla dacă nu funcționează. Dar funcționează. Voi aveți libertățile voastre, trebuie să le păstrați”, a mai spus acesta.

Aceste vaccinuri trebuie să ajungă cât mai repede în brațele tuturor cât mai rapid posibil sau ne vom întoarce în toamnă într-o situație pe care nu o dorim, aceea prin care am trecut anul trecut”, a declarat la sfârșitul lunii iulie și Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul de la Washington.

Ignorați toate celelalte voci care dau sfaturi demonstrabil proaste”, a subliniat acesta.

Aceste noi mesaje reprezintă o schimbare de paradigmă pentru Partidul Republican care de la izbucnirea pandemiei a părut acaparat de o retorică înverșunată împotriva purtării măștilor de protecție, măsurilor sanitare și antivaccinism.

Până ca varianta Delta, care în prezent este responsabilă de 95% din infecțiile cu coronavirusul din SUA – să înceapă să se răspândească, scepticismul republicanilor cu privire la Covid-19 și vaccinare a ajuns atât de mare încât unele sondaje de opinie au descoperit că aproape jumătate din alegătorii Partidului Republican au declarat că probabil nu se vor imuniza anti-coronavirus.

Totuși, deși conducerea partidului s-a alăturat eforturilor administrației Biden de a vaccina cât mai mulți americani cât mai rapid, unii dintre legiuitorii republicani continuă să răspândească informații false despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor anti-Covid.

Până acum, contul de Twitter al reprezentantei statului Georgia Marjorie Taylor Greene a fost suspendat de platforma social media, mai devreme în cursul lunii august, după ce a distribuit informații false despre vaccinare.

De asemenea, Barry More – un reprezentant al statului Alabama, a susținut la rândul său că „vaccinul nu a fost testat” după ce a fost depistat cu Covid-19 cu doar o zi mai înainte.