Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fenechiu: 37 de filiale PNL îl susțin pe Cîțu. Victoria sa va fi la o diferență semnificativă

Daniel Fenechiu USL Citu premier.jpg

Daniel Fenechiu, aici în spatele premierului interimar, Florin Cîțu (Sursa foto: Facebook/Daniel Fenechiu)
Daniel Fenechiu, aici în spatele premierului interimar, Florin Cîțu (Sursa foto: Facebook/Daniel Fenechiu)

Poziționarea PNL Bihor de partea lui Ludovic Orban în perspectiva Congresului din 25 septembrie nu este extrem de relevantă în momentul de față, declară la RFI senatorul liberal Daniel Fenechiu, susținător al premierului în cursa internă. El susține că ”există posibilitatea ca și moțiunea lui Florin Cîțu să fie susținută” și afirmă că ”victoria lui Florin la alegerile din 25 va fi una la o diferență semnificativă”.

Daniel Fenechiu spune câte filiale îl susțin în prezent pe Florin Cîțu în vederea Congresului PNL: ”Din cunoștințele mele, în momentul de față, circa 37 de filiale îl susțin pe Florin Cîțu (...). Cred că în momentul de față trendul în PNL este cât se poate de evident, Florin Cîțu are indiscutabil prima șansă și cred că victoria lui Florin la alegerile din 25 va fi una la o diferență semnificativă”.

 

Tensiuni în PNL|Virgil Guran: Unor șefi de filiale li se scoate câte un dosar vechi și pueril

 

Alina Gorghiu îi taxează pe criticii lui Cîțu: Unii din PNL vor să-l lase șomer pe Ciolacu

 

PNL Bihor a decis, după o perioadă de nehotărâre, să îl susțină pe Ludovic Orban la alegerile din partid. Întrebat cât contează acest sprijin al filialei conduse de Ilie Bolojan, unul dintre liderii influenți din partid, senatorul a răspuns: ”Fără îndoială, domnul Ilie Bolojan este unul din liderii extrem de importanți ai PNL, extrem de recunoscut și apreciat la nivel național și nu numai în interiorul PNL-ului. Da, contează, e vorba de aproape 200 de voturi, din care e posibil ca o mare parte să meargă către Ludovic Orban. PNL Bihor a luat decizia să-l susțină, e un fel de a spune, pentru că decizia organizației a fost de a lăsa la latitudinea fiecărui membru cu cine să voteze și au aprobat susținerea moțiunii domnului Orban. Același lucru vor discuta despre moțiunea lui Florin Cîțu ceva mai târziu și există posibilitatea ca și moțiunea lui Florin Cîțu să fie susținută, astfel încât delegații PNL Bihor să poată să voteze conform propriei conștiințe și propriei opțiuni cu cine doresc ei. Nu cred că este în momentul de față extrem de relevantă poziționarea PNL Bihor, repet, inclusiv datorită faptului că președintele Ilie Bolojan a anunțat că delegații la Congres sunt liberi să voteze conform propriei opțiuni”.

 
Daniel Fenechiu, despre filialele care îl susțin pe Florin Cîțu la Congresul PNL