Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premier: Banii din PNRR nu vor fi condiționați de reformele din justiție

pnrr.png

Premier: Banii din PNRR nu vor fi condiționați de reformele din justiție
Sursa imaginii: 
https://mfe.gov.ro/pnrr/

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar trebui aprobat în ultima săptămână din septembrie. Totodată, acesta a infirmat informațiile apărute în presă potrivit cărora banii acordați prin Plan ar putea fi condiționați de reformele din justiție.

“Pe PNRR am trimis vineri ultimele comentarii. Din discuțiile pe care la am cu ministrul Ghinea ar trebui să fie aprobat PNRR în ultima săptămână din septembrie.

Am văzut o informație în spațiul public care este exagerată, legătura dintre reforme în justiție și bani prin PNRR nu este adevărat. Sunt câteva lucruri acolo care sunt de bun simț dar n-au nicio legătură cu reforma în justiție așa cum vrem noi s-o facem.

Plata tranșelor de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare totală de 29,2 miliarde de euro, ar putea fi condiționată de realizarea unor reforme precise în justiție, scria G4Media.ro.

Publicația scrie că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea (USR PLUS) a propus aceste condiţionalităţi în negocierile cu Comisia Europeană, dat fiind că PNRR funcționează în sine ca un program dedicat reformelor făcute de statele membre în diferite domenii.

Comisia Eurpeană a prezentat luna trecută stadiul planurilor trimise de cele 27 de state membre: Planurile a 14 țări au fost admise, 3 țări nu au trimis încă, iar PNRR-ul a 10 state, printre care România și Ungaria, se află în lucru.