Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesajele extremiste invadează rețeaua TikTok. Sute de postări cu milioane de accesări, doar în iunie (raport ISD)

tik_tok.png

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Peste 1000 de materiale video cu mesaje antisemitice și rasiste au fost postate cu mare succes de public pe rețeaua de socializare Tik Tok, unde au înregistrat milioane de vizualizări doar pe parcursul lunii iunie a.c., reiese dintr-un raport publicat săptămâna aceasta de Institute for Strategic Dialogue (ISD) din Londra, o organizație think thank care urmărește îndeaproape fenomenului extremismului online, transmite publicația Politico.

Doar unul din cinci astfel de materiale semnalate administratorilor rețelei chineze de organizația britanică au fost până acum șterse, ceea ce demonstrează dificultățile majore pe care le întâmpină încercările de a preveni evoluția acestui fenomen, precizează realizatorii raportului ISD.

"TikTok esye foarte interesată să-și extindă cât mai mult audiența și de aceea se focusează pe publicul tânăr, ceea ce este foarte îngrijorător. Administratorii rețelei dau semne că au învățat din experiența celorlaltor mari platforme de socializare, dar cercetările noastre arată că mai au foarte multe de făcut pentru a combate acest fenomen”, spune Ciaran O'Connor, unul din realizatorii raportului.

Una din concluziile cercetărilor organizației britanice este aceea că, în condițiile în care giganți precum Facebook, Twitter sau Youtube au depus eforturi considerabile pentru a combate răspândirea discursurilor extremiste, inclusiv prin angajarea a zeci de mii de operatori care monitorizează permanent astfel de postări și le elimină manual, grupurile extremiste, din statel UE și din SUA în special, par să fi găsit în ultima perioadă un teren foarte fertil pe TikTok.

Un purtător de cuvânt al rețelei chineze a declarat că raportul ISD este binevenit și că administratorii rețelei fac eforturi permanente pentru stoparea acestui fenomen

 

Articolul integral din Politico aici