Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Disensiuni în coaliție. Ionuț Moșteanu: Programul Anghel Saligny nu este o urgență

Ionut Mosteanu USR masuri sociale demisie Dacian Ciolos.jpg

Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

Prioritizarea subiectelor în coaliție este făcută într-un mod straniu, declară la RFI liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu. El consideră că programul de investiții Anghel Saligny nu este o urgență, spre deosebire de desființarea SIIJ și de pensiile speciale.

Ionuț Moșteanu acuză prioritizarea stranie a subiectelor în coaliție: ”Nu aș spune că e un blocaj, este doar o prioritizare stranie de multe ori și mă refer acum la acest program nou de investiții, care a apărut ca o mare urgență pentru coaliție, deși eu nu văd altă urgență decât bineînțeles Congresul PNL. Știu că s-a promis acest program și înțeleg că trebuie demarat pe repede înainte. Or nu este o urgență în nici un caz acest program. Sunt lucruri simple, care s-ar rezolva cu un vot în Parlament, cum este desființarea SIIJ, care iată, suntem deja aproape în septembrie și așteptăm să vedem voință comună pentru realizarea programului de guvernare și pentru a prioritiza cumva corect ce ne-am propus acolo în programul de guvernare. Vorbim și de pensiile speciale, unde văd că grupul de lucru condus de ministrul Muncii nu prea face pași”.

 

Kelemen Hunor la RFI: ”Stelian Ion a luat-o pe arătură”. Ce compromis propune UDMR pentru SIIJ?

 

Cseke Attila la RFI: Programul ”Anghel Saligny” nu e PNDL 3. Banii nu vor fi acordați politic

 

Întrebat dacă USR PLUS ar susține programul Anghel Saligny, în schimbul sprijinului PNL și UDMR pentru desființarea Secției Speciale, deputatul a răspuns: ”E util să reducem decalajele între anumite zone ale țării și e corect ca în secolul 21 fiecare român să aibă acces la apă curentă, la canalizare și la un drum decent către casă. Însă ce vrem noi să nu se întâmple, vrem să nu repetăm greșelile trecutului, pentru că am văzut două programe de investiții, PNDL 1 și PNLD 2, care nu au produs efecte reale în viața oamenilor, au fost foarte mulți bani aruncați pe fereastră, bani care au ajuns în buzunarele baronilor sau ale firmelor de casă ale partidelor (...). Nu este ca și cum dacă ne zic partenerii ”OK, votăm desființarea SIIJ”, noi închidem ochii la acest program de investiții, nu, nu o să facem asta niciodată”.

 
Ionuț Moșteanu, despre programul Anghel Saligny