Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Septimius Pârvu (Expert Forum): Acțiunea lui Nicușor Dan din Parcul Cișmigiu e tardivă, se apropie toamna

Bancă ruptă, în Parcul Cișmigiu, august 2021 (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Parcul Cișmigiu va fi curățat în cel mult o săptămână. Iată ce spune primarul Capitalei, Nicușor Dan, care a mers luni dimineață în inspecție în grădina istorică aflată vizavi de sediul Primăriei, însoțit de câteva zeci de muncitori dotați cu mături și greble.

Acțiunea de luni a primarului Nicușor Dan din Parcul Cișmigiu vine după ce presa a prezentat pe larg situația deplorabilă în care se află cea mai celebră grădină din București, cu bănci rupte, alei murdare și gropi în asfalt.

”Puţin mai târziu, când o să avem bani, o să ne ocupăm de alei, iar marile investiţii, asta depinde de bugetul pe anul viitor, dar vă promit că în doi ani o să arate toate parcurile de care noi ne ocupăm aşa cum ar trebui să arate nişte parcuri”, susține primarul Capitalei.

Septimius Pârvu de la Expert Forum spune la RFI că demersul Primăriei în cazul Parcului Cișmigiu este tardiv: ”Cred că în primul rând vine un pic cam târziu, începe luna septembrie, vine toamna (...). Trebuie să menționăm că nu s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu parcul doar în ultimul an, de când și-a început Nicușor Dan mandatul, este o istorie mai lungă a neglijării monumentelor istorice”.

 

Scandalul Cișmigiu. ”Nicușor Dan, interimar la ALPAB, un gest ușor ridicol”

 

(FOTO) Asociația Peisagiștilor: Parcul Cișmigiu se află într-o stare deplorabilă. Cum arăta grădina pe vremuri?

 

Septimius Pârvu crede că Nicușor Dan a greșit la capitolul comunicare publică: ”A fost nevoie de multă presiune publică să existe această comunicare în public și cred că pe mai multe din chestiunile importante (...) ar fi existat o așteptare, mai multă comunicare din partea Primăriei. Comunicarea a fost în general foarte redusă și chiar dacă sunt probleme, nu sunt bani, nu e personal, nu știu, e corupție, mai știu eu ce, cred că e nevoie de comunicare, pentru a înțelege de ce se întâmplă, pentru că altfel, pare pur și simplu un act de incompetență”.

 
Septimius Pârvu, despre acțiunea primarului Nicușor Dan din Parcul Cișmigiu