Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pensii speciale primari. ”Poziția lui Orban e o nouă încercare de mituire a delegaților la Congresul PNL”

pensii_speciale_primari_orban_congres_pnl.jpg

Ludovic Orban vrea menținerea pensiilor speciale pentru primari (Sursa foto: Facebook/Ludovic Orban)
Ludovic Orban vrea menținerea pensiilor speciale pentru primari (Sursa foto: Facebook/Ludovic Orban)

Problema pensiilor speciale pentru primari revine în atenția publică. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat recent că este de acord cu poziția UDMR, care nu vrea eliminarea acestor privilegii. Liberalul susține că primarii au responsabilități mari și restricții pe măsură.

Atitudinea lui Ludovic Orban în privința pensiilor speciale pentru primari trebuie privită în contextul Congresului din 25 septembrie, când va avea nevoie de voturile delegaților PNL, mulți dintre ei fiind aleși locali, explică la RFI directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu: ”Iată că domnul Orban a preluat discursul naționalist-conservator, cu familie, valori tradiționale și așa mai departe, a preluat schema de finanțare a baronilor locali, prin PNDL, acum preia și ungerea primarilor cu pensii speciale. Deci ne așteptăm ca în curând să ne vorbească și despre statul paralel, deși a făcut-o puțin și are tot discursul domnului Dragnea, disperat să rămână la putere”.

 

Teniță (USR PLUS), despre tensiunile din coaliție privind pensiile speciale: Un semnal jignitor

 

În căutarea pensiilor speciale

 

În opinia lui Ovidiu Voicu, ”este o nouă încercare de mituire a delegaților la Congresul PNL, mulți dintre ei primari, pentru a rămâne în funcție. Este același sistem medieval, pe care PNL și PSD, partidele tradiționale, l-au avut tot timpul și pe care domnul Orban nu face decât să-l reprezinte și să-l perpetueze în politica românească”.

 
Ovidiu Voicu, despre poziția lui Ludovic Orban privind pensiile speciale ale primarilor