Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USR PLUS nu participă la ședința de Guvern, după scandalul pe programul Anghel Saligny

guvern.jpg

Ședință de Guvern la Palatul Victoria, ianuarie 2021
Sursa imaginii: 
gov.ro

Co-președinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat, cu o oră înainte de reluarea ședinței de Guvern suspendate de dimineață, că nu vor participa și convoacă, pentru joi, ședința Coaliției, după scandalul legat de programul „Anghel Saligny”.

„Am decis să nu participăm în această seară la ședința de Guvern de la ora 19.00 și să convocăm mâine dimineață la ora 10.00 o ședință a coaliției”, a declarat Dan Barna. Conform acestuia, programul „Anghel Saligny” trebuie aprobat în coaliție.

Această coaliție conduce Guvernul și are o majoritate în Parlament pentru a face politici publice. PNDL 3 nu este un porgram egal cu steagul județul Covasna, celălalt subiect de pe lista suplimentară de ședință de astăzi. Un program în care vorbim de 50 de miliarde din avuția României amanetată pentru un număr de ani în față este un program care are nevoie de un acord politic în cadrul coaliței”, a mai spus Barna.

Dacian Cioloș a anunțat că dacă ședința de Guvern de miercuri va avea loc fără miniștrii USRPLUS va fi convocată o ședință a Biroului Național al formațiunii.

„Vom avea o ședință a Biroului Național dacă premierul decide să țină ședința de Guvern fără miniștrii USRPLUS. Asta înseamnă că ține o ședință de Guvern cu participarea a două partide din coaliție, pentru că acest Guvern e format din trei partide, nu e un Guvern pe persoană fizică. Dacă o face, noi vom avea o ședință a Biroului Național în această seară, în care vom decide care e mandatul cu care mergem mâine la coaliție”, a adăugat Cioloș.