Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mihai Polițeanu: Retragerea miniștrilor USR PLUS din Guvern ar trebui să fie pe masă

mihai_politeanu_retragere_ministri_usr_plus_guvern.jpg

O nouă criză în Guvernul de coaliție. Aici, premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna (Sursa: MEDIFAX FOTO/Eduard Vînătoru)
O nouă criză în Guvernul de coaliție. Aici, premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna (Sursa: MEDIFAX FOTO/Eduard Vînătoru)

USR PLUS a fost adultul din cameră în cele opt luni de guvernare în coaliție cu PNL și UDMR, declară la RFI deputatul USR PLUS Mihai Polițeanu. El propune retragerea partidului său din Guvern, în ultimă instanță.

USR PLUS a anunțat că nu îl mai susține pe premier, după ce Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. USR PLUS cere negocieri în coaliție, pentru desemnarea altui prim-ministru, în caz contrar, urmând să voteze o moțiune de cenzură.

Mihai Polițeanu spune în nume personal că partidul său ar trebui să aibă și varianta de a-și retrage pur și simplu miniștrii din Guvern: ”Noi nu putem merge mai departe cu premierul Florin Cîțu și în condițiile actuale de guvernare. Deci prima cerință este demisia premierului Florin Cîțu. Dacă nu, atunci evident, vom susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Aici, personal, am o opțiune și anume cred că ar trebui să fie pe masă și retragerea din Guvern a miniștrilor USR PLUS. Asta voi susține în Comitetul Politic de la începutul acestei luni, în care vom discuta situația de la guvernare”.

 

USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Cîțu

 

Florin Cîțu: L-am revocat din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion

 

PNDL-ul nostru este mai bun decât al lor! Oare?

 

La remarca jurnalistului că a mai existat un episod similar în coaliție, la începutul anului, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate și situația s-a calmat ulterior, deputatul a răspuns: ”Noi în astea opt luni de zile am preferat să ne comportăm ca adultul din cameră. Am încercat să temporizăm și să ignorăm toate semnalele venite dinspre PNL și UDMR, semnale care arătau o coaliție disfuncțională. De opt luni de zile, marile promisiuni de reformă din campanie au fost blocate fie în Guvern, fie în Parlament, de PNL și UDMR”.