Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lucian Bode, interimar la Justiție: Cu siguranță voi aviza proiectul "Anghel Saligny". Desființarea Secției speciale "rămâne o prioritate"

bode.jpg

Image source: Facebook/ Lucian Bode

Lucian Bode, numit ministru interimar al Justiției după demiterea lui Stelian Ion, a anunțat joi seară, la preluarea mandatului, că prima sa urgență va fi avizarea actului normativ privind programul "Anghel Saligny". Bode a spus că a acceptat să preia interimar acest mandat pentru cel mult 45 de zile, "cu bună-credinţă, mânat de dorinţa de a face ca această structură fundamentală în statul român să funcţioneze" .

"O să vorbesc despre urgențe: În primul rând, Planul Național de Investiții Anghel Saligny, acest proiect dezbătut în primă lectură în guvern acum 3 săptămâni și, așa cum rezultă din primele discuții cu specialiștii din Ministerul Justiției și cunoscând subiectul în coordonate mari, în această seară ne vom consulta cu Ministerul Dezvoltării și cu siguranță voi aviza acest proiect. Procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică și așa trebuie să rămână. Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program guvernamental sau a unei măsuri, deciziile sunt luate atunci când construiești programul de guvernare, când stabilești politicile publice sau direcțiile de acțiune.", a declarat Lucian Bode.

Ministrul interimar al Justiției s-a referit și la proiectul de desființare a Secției speciale:  "Rămâne o prioritate, ne-am asumat acest lucru în programul de guvernare, fiind o condiţie esenţială pentru ridicarea MCV. Soluţia o ştim cu toţii, doar cine nu vrea să vadă nu o vede. Soluţia este un proiect solid care să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, care să fie dezbătut de urgenţă în Parlament şi care să obţină consensul unei majorităţi parlamentare", a susţinut el.

Guvernul se va reuni vineri, de la ora 16.00, într-o ședință în care miza principală este adoptarea programului național de dezvoltare Anghel Saligny, în valoare de 50 miliarde de euro.