Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Istoricul Mădălin Hodor la RFI: Nu mai votez USR PLUS. Argumentele asocierii cu AUR, jenante

istoric_madalin_hodor_usr_plus_aur.jpg

Mădălin Hodor critică apropierea USR PLUS de AUR (captură Digi24)
Mădălin Hodor critică apropierea USR PLUS de AUR (captură Digi24)

Reacție dură a unui cunoscut intelectual român, după ce USR PLUS a anunțat discuții cu AUR pentru o moțiune de cenzură. Istoricul Mădălin Hodor declară la RFI că nu va mai vota cu partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș, pentru că s-a asociat cu o formațiune extremistă, homofobă, antieuropeană și cu discurs legionar.

Mădălin Hodor precizează că a primit amenințări cu moartea din zona AUR, după ce le-a cerut la începutul anului partidelor să se distanțeze de acest partid, alături de mai multe personalități publice, care au semnat un apel în acest sens.

 

Rareș Bogdan la RFI: Suntem pregătiți să negociem cu USR PLUS, dar la Florin Cîțu nu renunțăm

 

Cristian Pîrvulescu: O retragere din Guvern ar oferi USR PLUS un potențial de negociere

 

Istoricul spune că în anumite situații, zicala ”Să te faci frate cu Dracul până treci puntea” nu este valabilă: ”Susținătorii USR PLUS sunt oameni care fac parte din categoriile pe care AUR explicit le urăște, adică sunt reprezentanți ai LGBT, sunt oameni care au opțiuni proeuropene (...). Dacă ne uităm de exemplu ce rezultate ar putea să aibă această moțiune de cenzură, rezultatul poate fi căderea actualului Guvern al coaliției și venirea la putere a unui eventual Guvern format din PSD și AUR. Cum se va poziționa USR PLUS, va merge la guvernare împreună cu AUR și eventual cu PSD sau va rămâne în Opoziție? (...) Cum poți să faci, chiar și folosindu-te de tertipul ăsta românesc, fă-te frate cu Dracul, până treci puntea? Păi, să vă spun ceva, nu te poți face frate cu Dracul nici să treci puntea, că nu mai apuci s-o treci, că din momentul în care ai făcut acest pact cu Dracul, nu mai există nici punte, nici altceva”.

 
Mădălin Hodor, despre colaborarea dintre USR PLUS și AUR pentru moțiunea de cenzură