Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Cîţu primește al doilea vot de susținere, de la conducerea PNL, ca premier, deși USR-PLUS îl vrea plecat

florin_citu_pnl_mediafax.jpg

Premierul Florin Cîțu, înconjurat de susținătorii săi, în 20 august, la lansarea candidaturii pentru șefia PNL
Image source: 
Mediafax / Eduard Vînătoru

Biroul Politic Naţional al PNL a votat vineri, în unanimitate, susţinerea premierului Florin Cîţu precum şi faptul că niciun liberal nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Dacă USR PLUS va iniția o moțiune de cenzură, atunci miniștrii formațiunii ar trebui să-și prezinte demisia de onoare, avertizează premierul.

Sunt sigur că voi rămâne premier, spune Florin Cîțu, în contextul în care USR PLUS cere schimbarea sa din funcție. El precizează că mandatul liderilor PNL care vor participa la ședința coaliției de vineri este menținerea actuale coaliții de guvernare.

Mergem la coaliție cu mandat de a menține această coaliție. (...) PNL nu-și va da jos niciodată propriul guvern. Demisia premierului înseamnă să-și dea jos propriul guvern. Sunt sigur că voi rămâne premier”, spune Florin Cîțu.

De asemenea, premierul spune că obiectivele din Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt prevăzute în programul de guvernare.

Oricine spune că obiectivele nu sunt în programul de guvernare minte sau nu a citit programul de guvernare”, adaugă Cîțu.

Conducerea PNL a votat cu unanimitate de voturi susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier, scrie Mediafax.

Liderii coaliției de guvernare se întrunesc vineri, de la ora 18.00, pentru a găsi o soluție de ieșire din criză.

Cîţu: Dacă USR PLUS va iniția o moțiune de cenzură, atunci miniștrii formațiunii ar trebui să-și prezinte demisia de onoare.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat vineri că şedinţa de guvern de la ora 16,00 va avea loc şi că prezenţa la aceasta demonstrează susţinere pentru dezvoltarea României.

"Dezvoltarea României este o prioritate pentru această coaliţie. Prezenţa la şedinţa de guvern arată dacă susţinem sau nu susţinem dezvoltarea României", a arătat el în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, după şedinţa BPN al PNL.
 
Totodată, a sugerat varianta unei demisii de onoare pentru membrii Guvernului care ar depune o moţiune de cenzură.

"Şedinţa de guvern merge mai departe astăzi. (..) În momentul în care toţi am ieşit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea, care şi-a dat jos propriul guvern, atunci când depui moţiune împotriva propriului guvern poate că o demisie de onoare...", a spus Florin Cîţu. 

Partenerii de coaliție boicotează ședința de Guvern

Miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern, a anunţat vineri liderul deputaţilor formaţiunii, Ionuţ Moşteanu. El a precizat că, dacă se doreşte luarea unei decizii, aceasta va fi luată "cu sau fără miniştrii USR PLUS în sală".
 
"Dacă vrea să-l adopte, îl adoptă cu sau fără miniştrii USR în sală. (...) Pare că domnul Cîţu trece peste orice normă, orice cutumă zilele astea, peste acordul din coaliţie, trece peste orice pentru a aduce acest program "Anghel Saligny" de care doar dânsul are nevoie urgentă, nu este nicio urgenţă (....), pentru că are nevoie să-şi cumpere voturile la congres, ceea ce din punctul nostru de vedere este inadmisibil. Nu vrem să aruncăm niciun leu pe fereastră din banii românilor în anii care urmează", a afirmat Moşteanu.