Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacian Cioloș la RFI: Nu avem de gând să guvernăm cu AUR

Alegerile anticipate sunt soluții ce pot fi discutate după ce va fi clarificată situația premierului Cîțu, declară la RFI copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, care răspunde astfel PSD-ului. Liderul Renew Europe mai afirmă că partidul său nu are nici un proiect politic cu AUR.

PSD a anunțat că va susține moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, doar dacă se va merge până la capăt și se va ajunge la alegeri anticipate. Întrebat dacă este de acord cu anticipatele, Dacian Cioloș a răspuns: ”Astea sunt etape, nu mergem cu povești din astea. Aici vorbim de situația premierului Cîțu, nu de alegeri anticipate, astea sunt soluții care pot fi discutate după ce clarificăm situația premierului Cîțu (...). PSD-ul a spus încă de la început că vrea căderea Guvernului Cîțu. Are ocazia să demonstreze că nu era doar o vorbă aruncată în vânt, că nu sunt alte sfori în spate, care să tragă și să orienteze pozițiile diferiților lideri din PSD, dovada asta se face la vot. Ca să ajungem la vot, trebuie să ajungă moțiunea în plenul Parlamentului”.

 

Cum plănuiește PSD să profite de scandalul din coaliție? „Vom merge până la capăt, alegeri anticipate”

 

Istoricul Mădălin Hodor la RFI: Nu mai votez USR PLUS. Argumentele asocierii cu AUR, jenante

 

Întrebat de ce a preferat partidul său o moțiune de cenzură alături de AUR, în loc să susțină demersul similar al PSD, copreședintele USR PLUS a explicat: ”N-am depus o moțiune împreună cu nimeni. Noi ne-am propus propria moțiune și am căutat susținere în Parlament de la toate partidele care sunt acolo, nu noi am decis ce partid să intre sau să nu intre în Parlament, însă atunci când vrei să aplici o procedură parlamentară și depunerea unei moțiuni de cenzură e un act politic care are nevoie de o procedură parlamentară, ne-am asumat acel act politic de a depune o moțiune de cenzură noi, USR PLUS și am cerut partidelor parlamentare sprijin pentru asta, am primit sprijin pentru AUR și la atât se limitează așa-zisa colaborare cu AUR. Noi n-avem nici un proiect politic cu acest partid, n-avem nici o alianță, n-avem de gând să guvernăm cu ei, n-avem de gând să negociem obiective politice pe care le avem noi. AUR a decis să semneze această moțiune, ca să putem îndeplini o procedură parlamentară și să putem depune moțiunea, ca să vedem la vot care e părerea partidelor politice legat de această moțiune”.

 
Dacian Cioloș, intervievat de Cosmin Ruscior, despre moțiunea de cenzură și alegeri anticipate