Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alfred Simonis: Este exclus ca PSD să voteze un Guvern minoritar PNL

Alfred Simonis PSD Guvern PNL USR UDMR gluma.jpg

Alfred Simonis nu dă șanse unui Guvern PNL-USR-UDMR (Sursa foto: Facebook/Alfred Simonis)
Alfred Simonis nu dă șanse unui Guvern PNL-USR-UDMR (Sursa foto: Facebook/Alfred Simonis)

Cea mai bună formulă pentru PSD și pentru întreaga Românie ar fi alegerile anticipate, declară la RFI liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis. El susține că partidul său nu ar sprijini un eventual Guvern minoritar, după demisia miniștrilor USR PLUS din Cabinetul Cîțu.

Alfred Simonis spune că PSD nu ar susține un Guvern minoritar: ”Categoric, nu se pune problema ca PSD-ul să susțină un Guvern minoritar PNL-UDMR, USR-UDMR, orice altă formulă prin care PSD-ul nu desemnează primul-ministru. Cred că cea mai bună formulă pentru PSD ar fi alegerile anticipate și nu doar pentru PSD, ci pentru întreaga Românie, pentru că această criză politică nu văd cum altfel ar putea fi depășită. Pe de altă parte, cred că nimeni nu se aștepta ca PSD-ul să se arunce imediat, după ce Dan Barna a solicitat, așa cum bate Barna din palme, PSD, cel mai mare partid din România, să sară repede și să facă jocurile USR, acelea de a șantaja PNL și pe Florin Cîțu, astfel încât eventual să-l pună înapoi pe Stelian Ion la Ministerul Justiției și eventual să se împace și cu voturile și cu semnăturile PSD-ului această coaliție să funcționeze”.

La remarca jurnalistului că PSD a făcut totuși niște jocuri politice prin retragerea de la ședința Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, unde urma să se stabilească un calendar al moțiunii de cenzură USR PLUS-AUR, lucru care a avantajat tabăra Cîțu, deputatul social-democrat a răspuns: ”Eu aș spune că plecând noi din ședință, n-a putut tabăra Florin Cîțu să câștige acel vot cu privire la evaluarea semnăturilor, pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi”.

 

Dacian Cioloș la RFI: Nu avem de gând să guvernăm cu AUR

 

Dumitru Borțun : Dacă politicienii nu sunt capabili să rezolve probleme ce țin de nevoile imediate ale oamenilor, degeaba vin cu promisiuni

 

Întrebat dacă PSD ar face Guvern cu AUR, în caz de alegeri anticipate, Alfred Simonis a răspuns: ”Haideți să ajungem acolo, sunt foarte mulți pași până să ajungem la anticipate (...). Mai degrabă n-aș vedea posibil un Guvern PSD-AUR”.

Întrebat dacă vede posibil un Guvern PSD-PNL, deputatul a replicat: ”Și acesta este foarte greu de anticipat. Mai degrabă nu. E foarte important rezultatul alegerilor. În 2016, de exemplu, aproape că nu am avut nevoie de nimeni după alegeri și am făcut o majoritate cu un singur partid (...). Exclud categoric ca PSD să voteze un Guvern minoritar PNL”.

 
Alfred Simonis, despre un eventual Guvern minoritar PNL