Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alfred Bulai: AUR este cel mai mare câștigător al crizei politice, e singurul care a obținut ceva

Alfred Bulai AUR castigator criza politica.jpg

Copreședintele AUR George Simion, un câștigător al crizei politice? (Sursa foto: Facebook/George Simion)
Copreședintele AUR George Simion, un câștigător al crizei politice? (Sursa foto: Facebook/George Simion)

AUR a fost legitimat de USR PLUS pe scena politică, declară la RFI sociologul Alfred Bulai. El consideră că formațiunea extremistă punctează în actuala criză din Guvern, fără să facă nimic special.

Alfred Bulai explică la RFI ce câștigă AUR din criza politică: ”USR a reușit un lucru magnific, i-a făcut frecventabili. În momentul în care ești anatemizat, dar principalul tău adversar din punct de vedere ideologic, politic, că în cea mai mare măsură USR-ul e la polul opus AUR-ului, apelează la tine, ca să aveți un proiect comun, se cheamă că ești frecventabil. Gestul de a avea semnături comune și un gest politic comun este suficient pentru a construi credibilitate. Deci din punctul ăsta de vedere, AUR probabil că este cel mai câștigat în acest moment dintre forțele politice, pentru că i s-a întâmplat ceva frumos, fără să facă nimic special”.

 

Dacian Cioloș la RFI: Nu avem de gând să guvernăm cu AUR

 

Istoricul Mădălin Hodor la RFI: Nu mai votez USR PLUS. Argumentele asocierii cu AUR, jenante

 

În opinia lui Alfred Bulai, ”deocamdată, ei sunt pe gălăgie, seamănă într-un fel cu USR-ul de la început, adică pe o politică mai degrabă de miting, de manifestație, împotriva cuiva. În momentul ăsta, e cel mai mare câștigător, este singurul care a obținut ceva”.

 

Cum va evolua AUR pe scena politică românească și dacă își va adapta sau nu discursul, aflați din analiza lui Alfred Bulai.