Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Plenul Parlamentului ar urma să se reunească mâine pentru moțiunea de cenzură

vot_motiune_cenzura_tensiuni_parlament.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Camera Deputaților

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16:00 în vederea citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, depusă de USR PLUS şi AUR, transmite news.ro.

Deși reunirea ședinței în plen nu se poate decide decât de Birourile Permanente ale celor două Camere, cei doi preşedinţi ai Parlamentului îşi argumentează decizia de a convoca şedinţa de plen invocând mai multe decizii ale Curţii Constituţionale, care pot fi consultate aici.

Până acum, introducerea în circuitul parlamentar a moţiunii de cenzură a fost blocată, după ce, în ultimele zile, patru şedinţe succesive ale Birourilor Permanente au fost boicotate de reprezentanții PNL  și PSD.

Liberalii care susțin guvernul Cîţu au propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterii moţiunii de cenzură, pentru verificarea autenticității semnăturilor care o susțin.

De asemenea, miercuri, Florin Cîțu a anunțat că va sesiza CCR în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.