Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Virgil Guran: Parlamentarii pro-Orban nu participă la plenul pentru citirea moțiunii de cenzură

virgil_guran_parlamentari_orban_plen_motiune_cenzura.jpg

Virgil Guran crede că PNL va ajunge la mâna PSD (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)
Virgil Guran crede că PNL va ajunge la mâna PSD (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)

PNL va ajunge să fie ghidonat de PSD, spune la RFI senatorul liberal Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban la Congresul din 25 septembrie. El declară că tabăra Orban nu va participa la ședința de joi a Parlamentului, unde ar urma teoretic să fie citită moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR.

Virgil Guran precizează că susținătorii lui Ludovic Orban din PNL nu vor participa la ședința de plen pentru citirea moțiunii de cenzură: ”Astăzi noi nu mergem la plenul comun. Noi ne-am hotărât, cel puțin susținătorii lui Ludovic, ne-am hotărât să nu mergem, să nu participăm la moțiune, să arătăm că de fapt noi nu vrem să dăm jos Guvernul nostru (...). Pentru a demonstra că noi nu dorim acest lucru, pentru că din păcate, se folosește în această competiție internă, se acreditează ideea că noi, cei care îl susținem pe Ludovic Orban, vrem să dăm jos propriul Guvern. Nu este adevărat și vom demonstra că nu este adevărat”.

 

Cîțu: Guvernul sesizează CCR în privința moțiunii de cenzură

 

Iulian Bulai: Moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR, un gest care va fi premiat de alegătorii noștri

 

Senatorul crede că PNL a ajuns la mâna PSD-ului, pentru rămânerea la guvernare: ”Din păcate, cred că vom ajunge să ne ghidoneze PSD-ul din spate”.

Întrebat dacă asta ar însemna un Guvern minoritar susținut de PSD, Virgil Guran a răspuns: ”Cam așa, spre așa ceva se pare că se îndreaptă treaba și vă spun că suntem foarte deranjați și supărați, pentru că asta nu-i democrație”.

 
Virgil Guran, despre moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR