Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu la RFI: Amânarea votului asupra moțiunii de cenzură, un abuz fără precedent

Ionut Mosteanu USR masuri sociale demisie Dacian Ciolos.jpg

Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

Decizia de amânare a votului asupra moțiunii de cenzură este un abuz constituțional fără precedent. Iată ce spune la RFI liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, după ce Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au stabilit joi ca dezbaterea și votarea moțiunii USR PLUS și AUR să aibă loc după decizia Curții Constituționale. Aceasta a fost sesizată anterior de Guvern, care susține că depunerea moțiunii a încălcat legea fundamentală și regulamentele parlamentare.

Ionuț Moșteanu spune ce înseamnă pentru formațiunea sa decizia Birourilor Permanente privind amânarea votului asupra moțiunii de cenzură: ”Este un abuz constituțional fără precedent în istoria democrației românești ca o majoritate parlamentară să blocheze o moțiune de cenzură inițiată legal de o minoritate. Ce am văzut în Biroul Permanent reunit a fost practic actul de naștere oficial al USL 2”.

 

Ultima oră: Moțiunea de cenzură va fi votată după decizia CCR

 

Virgil Guran: Parlamentarii pro-Orban nu participă la plenul pentru citirea moțiunii de cenzură

 

Liderul deputaților USR PLUS declară că ”PNL și PSD și-au dat mâna să facă acest abuz al Constituției, cu un singur scop, de a-l proteja pe Florin Cîțu până la Congres”.

 
Ionuț Moșteanu, despre amânarea votului asupra moțiunii de cenzură USR PLUS-AUR