Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen Hunor la RFI: Un Guvern minoritar, o variantă extrem de riscantă

Kelemen Hunor motiune cenzura joc imagine rezolvam ceva

Kelemen Hunor: Eu nu fac un joc pentru imaginea politică
Kelemen Hunor: Eu nu fac un joc pentru imaginea politică
Sursa imaginii: 
arhiva RFI

Soluția cea mai bună la actuala criză politică este refacerea coaliției, declară la RFI vicepremierul Kelemen Hunor. Președintele UDMR spune că până nu se termină congresele PNL și USR PLUS, nu va fi posibil acest lucru.

Kelemen Hunor crede că soluția la criza politică este refacerea coaliției: ”Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR. Puteți să mă întrebați dar cum și când? La aceste două întrebări am mai puține răspunsuri, dar știu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliției. După ce colegii noștri din PNL și USR vor alege președintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor și trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”.

Vicepremierul consideră că un Guvern minoritar ar fi o soluție riscantă: ”Nu văd eu altă soluție viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârșitul ciclului electoral, decât această coaliție. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluție, inclusiv un Guvern minoritar, cu susținere din partea celor care punctual vor dori să susțină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar așa nu”.

 

Anca Dragu la RFI: Sunt hărțuită de PNL-Cîțu/Încercăm să convocăm plenul pentru moțiune

 

Gorghiu la RFI: Unde e instabilitatea? Guvernul funcționează/Între PNL și PSD e o luptă reală

 

Gabriel Zetea: PSD va vota moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR

 

În opinia sa, ”a treia variantă, soluția constituțională posibilă, neprobată niciodată în România în 30-31 de ani, soluția alegerilor anticipate, dar această variantă este mai puțin probabilă și oricum nu se poate realiza de la o zi la alta, dar nu putem exclude nici această variantă”.

 
Kelemen Hunor, despre soluțiile pentru criza politică din coaliție