Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USR PLUS și PNL, în fața congreselor. Ion M. Ioniță: USR PLUS este într-o poziție mai bună

usr_plus_pnl_congres_ionita.jpg

Cei trei candidați la șefia USR PLUS (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)
Cei trei candidați la șefia USR PLUS (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)

Alegerile pentru președinția USR PLUS au început miercuri. Votul este complet atipic, întrucât se desfășoară online și va dura timp de o săptămână, membrii partidului având de ales între Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău.

USR PLUS se află pe o poziție mai bună în perspectiva Congresului, spre deosebire de PNL, crede redactorul-șef de la Historia, Ion M. Ioniță: ”USR PLUS este într-o poziție mai bună, să spunem, decât PNL, pentru că se află deja în afara guvernării și această decizie a fost o decizie pe care partidul a luat-o în unanimitate, să spunem, nu au existat fracțiuni, din acest punct de vedere, deci USR este pe o poziție unitară și este o poziție, care pentru electoratul USR PLUS este favorabilă. Electoratul lor aprobă o astfel de poziție, consideră că au fost dați afară din Guvern, pentru că au încercat să promoveze reforme, deci ceea ce se află în programul partidului, practic”.

 

Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău candidează pentru președinția USR PLUS. A începutul votul online

 

Irineu Darău, candidat la șefia USR PLUS, la RFI: Ne-am pierdut din credibilitate, avem un deficit de democrație internă

 

În opinia sa, ”criza politică afectează practic toată scena politică românească și afectează guvernarea. Din acest punct de vedere, primul care suferă este PNL, pentru că și-a asumat guvernarea, se află în continuare la Palatul Victoria și decontează tot ceea ce se întâmplă acum, pe când USR PLUS fiind în Opoziție și cerând căderea Guvernului PNL-Cîțu nu face decât să capitalizeze”.

 
Ion M. Ioniță, despre Congresul USR PLUS