Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Falcă: Nu putem face un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, nu trebuie să ai încredere în socialiștii români

Falca Guvern minoritar PSD incredere.jpg

Gheorghe Falcă nu ar vrea un Guvern minoritar (Sursa foto: Facebook/Gheorghe Falcă)
Gheorghe Falcă nu ar vrea un Guvern minoritar (Sursa foto: Facebook/Gheorghe Falcă)

Criza politică va fi rezolvată după congresele PNL și USR PLUS, declară la RFI vicepreședintele liberal Gheorghe Falcă. El consideră că PNL nu poate face un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, pentru că nu trebuie să aibă încredere în socialiști.

Gheorghe Falcă spune că ”cea mai bună soluție este să înceapă o nouă negociere, să existe echipe de negociere, cu un anumit calendar, cu puncte de trecut și evident, să se formeze o coaliție PNL-USR-UDMR”.

El afirmă că ”prima dată, ar trebui să se pună la masa negocierii, lucru care eu cred că se va întâmpla după ce se va finaliza competiția din PNL și competiția din USR (...), pentru că o să existe conducere stabilă, legitimă, imediat și eu cred că astăzi încă există dorința liderilor USR, dar sigur există dorința electoratului USR, ca partidul acesta să fie la guvernare împreună cu PNL”.

 

Cătălin Drulă la RFI: Guvernul Cîțu are termen de expirare

 

Kelemen Hunor la RFI: Un Guvern minoritar, o variantă extrem de riscantă

 

Gheorghe Falcă nu agreează varianta unui Guvern minoritar: ”E foarte greu să ai un Guvern minoritar, pentru că ar putea să fie un astfel de Guvern minoritar, dacă am avea sprijinul USR. Nu putem să avem un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, pentru că nu trebuie să ai încredere în socialiștii români”.

 
Gheorghe Falcă, despre scenariile de ieșire din criza politică