Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele Iohannis la Adunarea generală a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în perioada 21-23 septembrie, la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care se va desfăşura la New York. El va susţine, marţi, intervenţia naţională în plenul Adunării Generale, în prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale, transmite Administrația prezidențială.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 21-23 septembrie 2021, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii. La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se vor derula cu prezenţa fizică a şefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU", se arată în comunicat.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este "Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite".

Preşedintele României va susţine, marţi, 21 septembrie, intervenţia naţională în plenul Adunării Generale, în prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale.

Klaus Iohannis va participa, de asemenea, la "Evenimentul Informal la Nivel Înalt privind Acţiunea Transformativă pentru Natură şi Oameni”, din 22 septembrie.

Totodată, el va lua parte, la invitaţia preşedintelui SUA, Joseph R. Biden Jr., în 22 septembrie, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul noului coronavirus (Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next), organizat de către acesta.

În marja participării la Adunarea Generală a ONU, Klaus Iohannis va avea și o întâlnire cu reprezentanţi ai Organizaţiei American Jewish Committee (AJC)