Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Câțu, huiduit la Congresul PNL

Momente tensionate la Congresul PNL : prezentarea moțiunii ”România liberală” de către candidatul Florin Câțu a fost întreruptă de scandări ale susținătorilor contracandidatului Ludovic Orban. Acesta a intervenit elegant cerând sălii să perită prezentarea proiectului, dar aceasta nu a calmat sala.

”Eu sunt Florin... Am muncit mult ca sa ajung aici”, a început Florin Câțu. Cum sala scanda ”Demisia!”, acesta a ținut să le dea replica celor care îl susțin pe Ludovic Orban. ”Cei care strigați demisia vreți să vă dați jos propriul guvern...Numai Dragnea făcea asta”, a comentat ironic dar încordat Câțu. Cum huiduielile au continuat, Câțu a comentat ”sper că e doar așa, de disperare”. „Cât voi fi președinte al PNL deciziile le vom lua împreună, sunt un liberal convins și mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au putut sau nu vrut alții să o facă. Voi uipta pentru refacerea coaliției de guvernare, dar niciodată nu voi pemite ca PNL să fie îngenuchiat”, a spus Cîțu. „Eu nu vă voi propune nicidodată să facem din PNL o copie a PSD. Niciodată. Noi suntem PNL. (...) Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie Votați PSD! Niciodată. Cum aș putea când PSD este și va rămâne cel mai mare inamic al PNL”, a adăugat premierul, amintind de momentul din timpul USL, când Liviu Dragnea și Ludovic Orban au făcut schimb de geci. De asemenea, el a spus că nu va forța niciodată o moțiune împotriva propriului guvern: „Suntem liberali, nu Dragnea”.

”Pe mine nu o să mă vedeți niciodată forțând o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern cum a făcut Dragnea...Nu facem compromisuri”, a mai spus premierul, aluzie la Ludovic Orban. Câțu a ținut să spună că, de asemenea, personal nu va rupe parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. „Colegi liberali, eu sunt Florin, omul care nu a intrat demult în politică, dar a muncit mult și fără compromisuri ca să ajungă aici. (...) Indiferent cu cine veți vota azi, vă mulțumesc că ați venit aici, dar recunosc că sper să conving cât mai mulți dintre dumneavoastră să mă votați”, a conchis Florin Cîțu la prezentarea moțiunii România liberală.

Între timp, G4media scrie că delegații din echipa lui Florin Cîțu ar fi primit indicații, printr-un mesaj, cum să-și dovedească votul. Din mesaj reiese că delegaților li s-a indicat să iasă cu buletinul de vot din cabină, deschis o treime, astfel încât unul dintre coechipierii lui Cîțu să poată observa dacă delegatul a votat corespunzător. „Se iese ușor din cabine, în grupuri compacte, cu buletinul deschis o treime. După ce ați încercuit Cîțu și îl arătati ușor către Septimiu” – scrie în mesajul postat de G4media.