Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesajul liderilor PPE către colegii liberali

manfred_weber.jpg

Manfred Weber
Sursa imaginii: 
AFP

Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, şi secretarul general al PPE, Antonio Lopez, au transmis, sâmbătă, mesaje la Congresul PNL, vorbind despre viitorul României în Uniunea Europeană şi de realizările guvernelor liberale recente.

"Permiteţi-mi să subliniez cât de mândri suntem că România este azi în mâinile PPE, că aţi primit susţinerea cetăţenilor de a forma un guvern şi că aţi condus ţara într-un proces puternic de modernizare, spre o integrare europeană consolidată", a transmis Weber, într-un mesaj video. El a subliniat că, "după Afganistan, după evenimentele din zona Pacificului, este evident că Europa trebuie să ia măsuri şi să creeze un pilon de apărare şi o politică externă comune". "Aceasta este adevărata provocare pentru următorul deceniu", a spus preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber.

Secretarul general PPE, Antonio Lopez, a vorbit în limba spaniolă şi a adus un omagiu românilor care lucrează în Spania. "Vreau să dedic aceste prime cuvinte conaţionalilor dumneavoastră care sunt în Spania, români pe care toţi îi apreciem şi despre care credem că prin munca, eforturile şi sacrificiile lor contribuie la o Spanie mai bună", a arătat el. În ceea ce priveşte alegerile din PNL, el a arătat că "nu este o decizie uşoară", dar este a membrilor partidului. "Trebuie să aveţi o reprezentare în organele de conducere nu doar în PPE, ci şi în Uniunea Europeană. Depinde de dumneavoastră, după Congres", a spus secretarul general al PPE.