Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Cîțu este noul președinte al PNL

citu.png

Image source: 
Captură video

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a adunat 2.878 voturi. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 delegați, adică 39,7%, și a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Au fost anulate 72 de voturi.

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a adunat 2.878 voturi. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 delegați, adică 39,7%, și a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Au fost anulate 72 de voturi.
 
Votarea la alegerile pentru președintele PNL a început în jurul orei 15 și s-a încheiat după aproximativ un ceas și jumătate. Ludovic Orban a acuzat sâmbătă că delegaților din mai multe organizații li s-a cerut să arate cu cine au votat. „Sunt oameni din 14 organizații cărora li s-a cerut clar să-și arate votul. Este o rușine, asta nu este democrație”, a declarat Orban. Printre filialele nominalizate s-au numărat Constanța, Neamț, Teleorman și Neamț.  

Procesul oficial de votare s-a încheiat pe la ora 16,30, când au fost sigilate urnele. Rezultatul alegerilor, comunicat de Theodor Stolojan, arată că premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Au fost 4.848 voturi valabile. Florin Cîțu a adunat 2.878 voturi, adică 60,2% din voturile valabile, față de cele 1.898, adică 39,7%,  ale lui Ludovic Orban. Au fost anulate, de asemenea, 72 de voturi.

„Am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează și mă responsabilizează.În același timp trebuie să fiu sincer și să spun că nu mă suprinde alegerea dvs. Din primul moment am spus că echipa câștigătoare este singura soluție pentru PNL. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor, indiferent pentru cine ați votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare, o mișcare care începe cu PNL și o mișcare care va schimba România în bine. Împreună construim România liberală”, a declarat, după anunțarea rezultatului, Florin Cîțu.

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei. Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban.