Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Situație inedită: PSD a depus propria moțiune de cenzură, după cea a USR PLUS și AUR

situatie_inedita_parlament_psd_motiune_cenzura.jpg

Două moțiuni de cenzură, la adresa Guvernului Cîțu (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Sursa imaginii: 
RFI/Cosmin Ruscior

PSD a depus marți o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, a anunțat prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu. În paralel, CCR a decis că moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR poate merge mai departe, chiar dacă există un conflict de natură constituțională, conform Mediafax și HotNews.

PSD a depus moțiunea de cenzură intitulată ”Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”, potrivit Mediafax.

”Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fie convocat BPR. Vom propune un program pentru citire și pentru vot, astfel încât în cel mai scurt timp, acest Guvern incompetent să plece acasă”, spune Sorin Grindeanu.

Întrebat despre faptul că în acest moment există două moțiuni de cenzură, prim-vicepreşedintele PSD a răspuns: ”Eu știu că în țara asta trebuie să se respecte reguli și legi. Înțeleg tot de la dumneavoastră, pe surse, că CCR a hotărât în unanimitate că există conflict constituțional între Guvern și Parlament, astfel încât sesizarea Guvernului din acest punct de vedere a fost admisă totodată. Dacă Curtea admite sesizarea Guvernului, deci există conflict, PSD va depune moțiunea. Asta am făcut”.

Marcel Ciolacu, președinte PSD: ”Sper că cei de la USR-PLUS și AUR sunt serioși și vor vota moțiunea PSD, cum și noi am zis că o vom vota, dacă nu e conflict constituțional (...). Soluția PSD în acest moment este una singură: alegeri anticipate”.

CCR a decis marți că moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR este validă și poate fi dezbătută și votată în Parlament, potrivit Mediafax.