Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Cîțu a plecat subit din conferința de presă. Cum explică Guvernul situația?

citu_foto.png

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
Facebook

Președintele PNL, premierul Florin Cîțu, a întrerupt după doar câteva minute conferința de presă pe care a organizat-o alături de liderii PNL, după prima ședință a noii conduceri a partidului decise în congresul PNL din weekend. Premierul a părut deranjat de întrebările jurnaliștilor în legătură cu soarta Guvernului vizat de două moțiuni de cenzură. Ulterior, Executivul a emis un comunicat prin care a încercat să justifice reacția lui Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a refuzat să mai răspundă jurnaliștilor și a plecat din conferința de presă, după doar 3 minute de la debutul acesteia.

Șeful Guvernului a părut deranjat de întrebările repetate ale jurnaliștilor care voiau să afle ce va face PNL dacă USRPLUS va refuza în continuare să revină la guvernare atât timp cât Florin Cîțu este premier.

„Mulțumesc mult de tot, nu putem să discutăm în acest stil”, a spus Cîțu și a plecat din fața ziariștilor.

 

 

Ulterior, Guvernul a încercat să clarifice lucrurile printr-un comunicat oficial.

„Facem precizarea că premierul Florin Cîțu a întrerupt declarația de presă desfășurată la Palatul Parlamentului, considerând că afirmațiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnaliști. Premierul nu a fost deranjat de atitudinea reporterilor, nu a fugit de întrebările acestora, arătând ca de fiecare dată deschidere față de reprezentanții mass-media”, transmite Executivul.