Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna, despre dosarul de la DLAF: A devenit aproape distractiv, dacă n-ar fi o mizerie revoltătoare

Dan Barna dosar DLAF mizerie.jpg

Dan Barna spune că dosarul de la DLAF este o mizerie revoltătoare (Foto: arhivă RFI)
Dan Barna spune că dosarul de la DLAF este o mizerie revoltătoare (Foto: arhivă RFI)

Dan Barna respinge orice încălcare a legii, în dosarul în care este vizat de Departamentul de Luptă Antifraudă. DLAF a trimis la DNA un nou dosar care îl vizează pe copreședintele USR PLUS. E vorba de un proiect pe fonduri europene, care le-a aparținut lui Dan Barna și soției sale. Inspectorii au descoperit ”indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”.

Dan Barna spune în contextul anchetei DLAF că nu a încălcat legea: ”A devenit aproape distractiv, dacă n-ar fi o mizerie revoltătoare. La fiecare moment electoral mai avem încă o dată o lansare a unor lucruri clarificate și foarte limpezi, care n-au nici un fel de problemă juridică și spun asta pentru că atunci când am candidat la Președinția României, brusc, a fost o activare DLAF, când constituiam Guvernul, brusc, a fost o activare DLAF, acum deja e a treia oară sau a patra oară, pentru că la partea cu Guvernul au fost două extrageri, două fise introduse”.

”Eu vreau să spun un lucru foarte clar: oricât va tăia DLAF verificările unor proiecte perfect legitime, rambursate și validate de Comisia Europeană, oricât vor tăia în bucățele mici, ca să tot dea știrile acestea negative cu s-a mai trimis ceva la DNA, Florin Cîțu nu va obține sprijinul USR PLUS. Orice încercare va face instituția din subordinea domniei sale să arunce o umbră de îndoială pe persoana mea și a USR PLUS, în realitate, Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS și nu o va mai avea în această formulă guvernamentală”, declară copreședintele USR PLUS.