Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Pantazi: Un Guvern minoritar cu Florin Cîțu premier, cea mai plauzibilă teorie

cristian_pantazi_guvern_minoritar_florin_citu_premier.jpg

Premierul Florin Cîțu, la un pas de a fi demis prin moțiune de cenzură (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)
Premierul Florin Cîțu, la un pas de a fi demis prin moțiune de cenzură (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)

Guvernul condus de Florin Cîțu are toate șansele să fie demis în urma moțiunii de cenzură de marți. O spune la RFI Cristian Pantazi, redactor-șef la G4Media.ro, care crede că documentul depus de PSD va întruni un număr masiv de voturi. Asta nu înseamnă însă că Florin Cîțu nu va putea reveni în funcția de premier, atrage el atenția.

Cristian Pantazi crede că moțiunea de cenzură a PSD la adresa Cabinetului Cîțu va trece.

El prezintă câteva scenarii pentru perioada post-moțiune: ”Alegerile anticipate în România sunt aproape imposibile, chiar dacă teoretic ar exista o posibilitate, deci aș îndepărta complet această perspectivă a alegerilor anticipate, ceea ce înseamnă că va trebui croită o majoritate parlamentară, ăsta fiind primul scenariu, prin apariția unui alt premier decât Florin Cîțu sau va merge PNL-Iohannis pe mâna unui Guvern minoritar, care la acest moment pare cea mai plauzibilă teorie”.

 

Marcel Ciolacu la RFI: Înainte de a fi pesedist, sunt român. Vom vota moțiunea de cenzură

 

Dan Barna la RFI: USR PLUS va vota moțiunea de cenzură a PSD. Amenințările lui Cîțu sunt ridicole

 

În opinia lui Cristian Pantazi, ”există o decizie, cumva, luată la Cotroceni, să nu se mai întoarcă USR PLUS la guvernare, astfel încât PNL să rămână în Guvern doar cu UDMR, într-un Guvern minoritar, care să treacă cu votul unor facțiuni de la mai toate partidele, tocmai pentru evitarea alegerilor anticipate și apoi să guverneze șontâc-șontâc, până va trece această iarnă grea. Apoi, în primăvară, rămâne de văzut dacă premierul Cîțu va mai putea rămâne în funcție sau va fi sacrificat ritualic, pentru a nu prăbuși PNL complet”.