Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Wiener, despre bilanțul Covid-19: Este o catastrofă în desfășurare

Adrian Wiener Omicron certificat verde.jpg

Sursa foto: Facebook/Adrian Wiener
Sursa foto: Facebook/Adrian Wiener

Valul patru al pandemiei Covid-19 va fi mai scurt, dar mult mai intens, declară la RFI deputatul USR PLUS Adrian Wiener, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate, medic care a coordonat un spital Covid la Arad, în prima parte a pandemiei.

România a depășit pragul de 12 mii de infectări pe zi. Locuri la Terapie Intensivă pentru pacienții care au Covid-19 aproape că nu mai există. Suntem pe locul al doilea în Europa ca număr de decese.

Adrian Wiener spune că ”este o catastrofă în desfășurare, din păcate. Ne îndreptăm spre o creștere și a curbei de decese, pentru că ea în general se corelează cu curba de infectare de acum 14 zile. Deci imaginându-ne ultimele zile de creștere exponențială, curba deceselor din păcate va urma peste 14 zile de la această creștere exponențială, la aceeași rată, probabil, de creștere. Deci suntem la începutul unei recrudescențe groaznice, care are impact asupra sistemului de sănătate publică, asupra României în general”.

 

Doar românii vaccinați vor avea voie la restaurant, spectacole sau meciuri

 

Elevii care nu se testează pentru Covid-19 vor face şcoala doar online, anunță Florin Cîţu

 

În opinia sa, ”va fi un val mai scurt, dar mult mai intens, asta este ceea ce cred eu că se va întâmpla în următoarele săptămâni (...). Din păcate, într-o populație care este doar 30% acoperită vaccinal, contagiozitatea enormă, mult mai mare, a variantei Delta și oarecum trebuie să recunoaștem, măsurile de protecție pe care în general, foarte mulți dintre noi refuză să le ia cu foarte mare strictețe va face ca densitatea de pacienți într-un interval scurt de timp să fie foarte mare”.

 

→ Datele de la cea mai recentă raportare a GCS despre situaţia crizei COVID-19

 
Adrian Wiener, despre evoluția pandemiei Covid-19