Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Deputatul Alexandru Muraru - plângere penală la adresa AUR

alexandru_muraru_facebook.jpeg

Sursa imaginii: 
facebook.com

Anunțul vine în urma postării pe pagina de socializare a co-președintelui AUR, Geroge Simion.

Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, Deputatul Alexandru Muraru, a anunțat public că a sesizat Parchetul General pentru instigare la violență, precum și o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru asocierea dintre premierul Florin Cîțu și fostul dictator nazist Adolf Hitler. 

”Reprezentarea – printr-o scandaloasă caricatură a primului-ministru al României – ce aduce cu a celui mai atroce dictator din istoria Europei, Adolf Hitler, este nu doar o calomnie majoră, dar și o insultă inacceptabilă la adresa milioanelor de victime ale Holocaustului. Această ultragiere a victimelor Holocaustului din partea partidului AUR este una continuă, prin instrumente și metode din ce în ce mai violente”, a spus Alexandru Muraru . Totodată, el mai apreciază în plângerea penală faptul că, ”Co-președintele AUR folosește o comparație cu artizanul principal al Holocaustului pentru a chema adepții la un miting politic, lansând astfel un apel implicit la violență, o posibilă infracțiune pentru instigare publică, pentru care riscă până la 5 ani de închisoare. România a făcut progrese mari în ultimii 15 ani, dar acțiunile și mesajele AUR vor să aducă România în zona statelor care banalizează Holocaustul. Este nevoie de sancționarea imediată acestor mesaje și acțiuni care, tolerate, riscă să producă efectul de încurajare a altor forme de manifestare a ultragierii memoriei tragediei Holocaustului”, apreciază demnitarul.    

”Acest moment ar trebui să constituie și unul de cumpănă pentru partidele politice din Parlament. Continuarea asocierii altor formațiuni cu AUR, în orice context și pentru orice acțiune politică, este devastatoare în privința credibilității și apartenenței la valorile europene ale democrației, toleranței, respectului pentru memoria istorică a Europei și pentru victimele totalitarismelor secolului XX.”, spune Alexandru Muraru in comunicatul de presă.