Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîţu: Toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi. S-a creat o coaliție a iresponsabililor

florin_citu_gov_fb.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

"PNL nu are ce discuta cu un partid care dă jos guvernul PNL, mai ales atunci când se asociază cu AUR, un partid extremist şi cu cei de la PSD, cei care sunt duşmanii românilor. Deci nu avem ce discuta în acest moment, iar după ziua de marţi vom vedea care sunt opţiunile, dar eu zic că toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi", a declarat Florin Cîţu. În opinia sa, protestul de sâmbătă a fost unul „cinic”: „Ceilalți români cheltuie mai mulți bani pentru că unii sunt iresponsabili și ajung în spital”.

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, afirmă că s-a creat în România ”o coaliţie a iresponsabililor, o coaliţie bizară, în care anti-vacciniştii stau la masă cu vacciniştii, pro-europenii cu anti-europenii, doar pentru a da jos un guvern al liberalilor”. ”Toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi”, a declarat premierul, precizând că responsabilitatea după ziua de marţi va reveni USR PLUS, PSD şi AUR pentru orice se va întâmpla, transmite News.ro.

În acest moment în România (...) s-a creat o coaliţie a iresponsabililor, o coaliţie bizară, în care anti-vacciniştii stau la masă cu vacciniştii, pro-europenii stau la masă cu anti-europenii, doar pentru a da jos un guvern al liberalilor. Această coaliţie nu are un plan B pe care să-l prezinte românilor. Cei de la PSD spun că nu vor să vină la guvernare, cei de la USR PLUS sun că vor cu cei pe care-i dau jos, iar cei de la AUR nu vor nimic. Aceată coaliţie trebuie să ne spună ce vrea de la România”, a declarat, duminică, Forin Cîţu, într-o conferinţă de presă.  

Premierul apreciază că ”paşii următori trebuie să-i vedem de la PSD, AUR şi USR PLUS”.  ”Orice se întâmplă după ziua de marţi este responsabilitatea celor de la USR, PSD şi AUR (...) Eu spun că toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi”, a mai declarat liderul PNL.  

Acesta acuză USR PLUS de ipocrizie: ”Dacă USR ar fi spus vreodată că vor vota alături de UAR şi PSD să dea jos GUvernul PNL, niciodată nu am f făcut coaliţie cu USR. Au fost necinstiţi, nu au fost oneşti cu românii şi vedem că pentru USR nu există niciun fel de scrupule”, a adăugat premierul.  

Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată marţi, iar AUR şi USR PLUS au anunţat că o vor vota.

Cîțu: Protestul de sâmbătă - unul „cinic”: „Ceilalți români cheltuie mai mulți bani pentru că unii sunt iresponsabili și ajung în spital”

Obiectivul respectiv (de 10 milioane de persoane vaccinate pâă în septembrie - n.r.) era legat de numărul de doze pe care puteam să îl avem pentru a vaccina persoanele. Implicit spuneam că vom avea în România dozele respectivele. Ne uităm acum și m-am uitat și la protestul de ieri (sâmbătă - n.r.), protest cinic, în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate și vedem că avem multe explicații. Unul dintre ele este că avem un partid în România și avem o mișcare susținută și de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj antivaccinare”, spune Florin Cîțu, întrebat de ce obiectivul pe care l-a anunțat în primăvară nu a fost atins”, a declarat Florin Cîțu.

El spune că mesajul anti-vacciniștilor este preluat de anumite televiziuni „și dus mai departe”. „E un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră a fost preluată la televiziuni, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult”, spune Cîțu.

Premierul mai spune că este folosită și în țări europene metoda potrivit căreia restricțiile vizează mai mult persoanele nevaccinate.

„Iresponsabilitatea unor oameni pică pe umerii celorlalți români. Ceilalți români cheltuie mai mulți bani pentru că unii sunt iresponsabili și ajung în spital. Vom aloca resursele necesare pentru ca toți cei care, din păcate, vor avea nevoie îngrijiri medicale să beneficieze de condiții cât mai bune. Sunt din ce în ce mai mui oameni care sunt vaccinați, care respectă regulile se uită la ceilalți și spun de ce să plătească ei”, adaugă Cîțu.

El le cere liderilor politici să se dezică de campaniile anti-vaccinare.

Florin Cîțu a primit a treia doză de vaccin (booster) împotriva Covid-19, duminică, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.


Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook