Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban, gata să creeze „o construcție politică" care să continue trecutul Partidului Național Liberal

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat că tot ce s-a întâmplat duminica trecută la congresul PNL l-a făcut să se gândească dacă ”mai are ce căuta în acest partid”. Orban a mai spus că atunci când va fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nici o legătură cu partidul istoric” este gata să facă o construcție politică care să continue Partidul Național Liberal.

”Pe mine ce s-a întâmplat la duminică la PNL m-a făcut pentru prima dată să mă gândesc dacă mai am ce căuta în acest partid”, a declarat Orban, la Realitatea TV. El susține că au existat patru sistem de control al votului, printre care și fotografierea și verificarea votului.  ”Să vezi miniștri, să vezi prefecți care controlează votul, primari, să-i impiedice pe oameni, așa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Peste aceste lucruri eu nu pot să trec. Ce garanție am că aceste lucruri nu se vor mai întâmpla”, a mai spus Orban.

„Mi-am construit cariera prin muncă, prin efort. În interiorul partidului, oamenii țin la mine, au fost lângă mine pentru că și eu am fost alături de el”, a declarat Orban.

„Când sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a mai spus fostul președinte al liberalilor.

 El l-a acuzat din nou pe șeful statului că l-a susținut pe Florin Cîțu la șefia PNL, deși are un grad mic de susținere publică și că ar fi generat o criză politică prin demiterea ministrului justiției, Stelian Ion.

”Să te implici în alegerile interne din principalul partid de guvernământ reprezintă o gravă încălcare a Constituției”, a mai spus Orban despre Klaus Iohannis. ”Să nu-mi ma întrebați cum voi vota dacă se ajunge la un referendum de demitere că nu vă voi răspunde acum”, a precizat fostul lider PNL.

Ludovic Orban a pierdut duminica trecută în fața lui Florin Cîțu competiția internă din PNL.  Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60% din voturi, Ludovic Orban a luat 40%. Cîțu a primit 2.878 de voturi (60,2% din voturile valabile), în timp ce Orban a luat 1898 de voturi (39,7%), iar 72 au fost nule.