Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moșteanu: USR PLUS se va numi USR în actele publice. O decizie pe fondul unei emoții puternice

Ionut Mosteanu USR masuri sociale demisie Dacian Ciolos.jpg

Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

USR PLUS se va numi de acum înainte doar USR. Decizia luată la Congresul de zilele trecute a fost confirmată la RFI de vicepreședintele formațiunii Ionuț Moșteanu, care precizează că ”a fost multă emoție în acest week-end și în alegerile astea”.

Ionuț Moșteanu spune că ”în actele publice se cheamă USR, au decis colegii în Congres ieri. A fost o decizie din punctul meu de vedere nu neapărat necesară. A fost multă emoție în acest week-end și în alegerile astea. Orice Congres și orice campanie internă aduce multă emoție și poziționează oamenii în tabere. Eu sper să ștergem cu buretele liniile de demarcație dintre USR și PLUS cât mai repede. În comunicare vom folosi practic ce simbol vrem noi și ce nume vrem noi, așa cum se face întotdeauna, dacă hotărâm mâine că facem sigla verde, o putem face verde”.

Întrebat dacă eliminarea sintagmei PLUS din numele partidului este o șicană pentru Dacian Cioloș la începutul mandatului de președinte al formațiunii, pentru ca membrii să-i arăte că nu va avea un mandat ușor, Ionuț Moșteanu a răspuns: ”Nimeni nu intră în politică pentru o viață ușoară, cu atât mai mult nu ia conducerea unui partid, sperând că o să fie o viață ușoară. Dar dincolo de asta, noi vom lucra umăr la umăr în Biroul Național împreună cu noul președinte, ca să facem ce trebuie. Suntem oameni politici responsabili, nu o să pierdem timpul cu copilării. A fost o decizie luată pe fondul unei emoții destul de puternice în partid și știți, când e emoție foarte multă, rămân puține de făcut. Nu știu dacă era neapărat oportună această decizie. Acum, în realitate, formal, schimbă foarte puțin, noi rămânem același partid, cu membrii proveniți din două partide, două partide care au fuzionat și care tocmai și-au încheiat procesul ăsta de fuziune acum, în week-end, prin acest Congres”.

 
Ionuț Moșteanu, despre schimbarea numelui USR PLUS în USR