Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


George Simion susține că PNL ar fi încercat să mituiască parlamentari AUR și publică înregistrările audio

7691363-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Sursa imaginii: 
Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, luni, că parlamentari ai PNL au încercat să-i "mituiască" pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, oferindu-le funcţii în deconcentrate şi a anunţat că formaţiunea sa va face plângere la DNA pentru corupţie. Spre seară, George Simon a publicat înregistrările audio care ar dovedi că un deputat PNL încerca să convingă un deputat AUR să lipsească marți de la votul moțiunii de cenzură.

George Simion, copreședintele AUR, a publicat, luni seara, pe contul său de YouTube, mai multe înregistrări care, susține el, arată că PNL „ar fi încercat să mituiască parlamentarii” formațiunii, oferindu-le diverse funcții.

Conform înregistrărilor, Cosmin Șandru, parlamentar PNL, și Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara (STPT), încearcă să îl convingă pe parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica să nu participe la votul din Parlamentul ce vizează moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

Eu ți-o spun direct: promovăm câțiva oameni unde vrei tu, unde spui tu, nu știe nimeni, îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcetrate”, i-ar fi supus Cosmin Șandru lui Ciprian Titi Stoica.

„I se ofereau posturi pentru apropiații lui în deconcentrate ca să nu se prezinte mâine la moțiune. Noi, AUR, nu suntem de vânzare”, a spus co-președintele AUR.

Contactat de Antena 3, Cosmin Șandru a precizat că informația nu este veridică.

Cu siguranță nu l-am sunat eu pe acel domn deputat nici nu cred am numărul dânsului. M-am întâlnit cu dânsul şi nu eram numai eu. Undeva săptămâna trecută. Am avut doar o discuție să vedem poziția lor, dar nimic în a-l încerca să îl conving", a spus Cosmin Șandru.

 

 

 

Co-preşedintele AUR, George Simion, a anunțat, în cursul zilei de luni, că parlamentari ai PNL au încercat să-i "mituiască" pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, oferindu-le funcţii în deconcentrate şi a anunţat că formaţiunea sa va face plângere la DNA pentru corupţie.

Simion a precizat că are probe audio-video în acest sens.

"Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi. Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii", a declarat Simion, la Parlament.

Simion a precizat că va face publice toate detaliile, menţionând că acestea nu sunt "afirmaţii populiste".

"Parlamentari ai PNL ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîţu. O să facem cunoscut poziţiile, o să facem cunoscut totul, pentru că nu e posibil, corupţie la înalt nivel. Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video", a adăugat George Simion.