Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Plângere penală împotriva lui Claudiu Târziu pentru amenințare cu moartea

alexandru_muraru.jpg

Deputatul PNL Alexandru Muraru susține că a fost amenințat cu moartea
Sursa imaginii: 
Facebook / Alexandru Muraru

Deputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat că va depune o plângere penală împotriva co-președintelui AUR, Claudiu Târziu, pe care-l acuză că l-ar fi amenințat cu moartea chiar de la tribuna Parlamentului, în timpul dezbaterilor pe margine moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

”Voi depune o plângere penală prealabilă la Poliție pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. Din punctul meu de vedere, cred că reprezentanții AUR au depășit o linie roșie. Violența în politică este specifică partidelor totalitare, extremist, iar prin ceea ce s-a întâmplat astăzi, s-a dovedit că ceea de am spus de-a lungul timpului despre această formațiune politică a fost corect. Amenințarea cu moartea explicită și implicită și comparația cu legionarii este inadmisibilă. Este unică în istoria Parlamentului României după 1990 (...) Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că reprezentanții AUR sunt neo-legionari! Amenințarea cu moartea explicită și implicită și comparația cu legionarii este inadmisibilă”, a transmis Alexandru Muraru.

De asemenea, Departamentul de Comunicare PNL Iași precizează, într-un comunicat: ”Astăzi, de la tribuna Parlamentului, co-președintele AUR, Claudiu Tîrziu, l-a amenințat pe Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, spunându-i ”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”.

Este o amenințare directă, fățișă, specifică gangsterilor politici, incompatibilă cu normele de drept ale unui stat democratic.

În discursul susținut la moțiunea de cenzură, Târziu a spus și că ”Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”, referindu-se la acuzații venite din sală.

Membrii mișcării legionare au fost autorii unor asasinate politice care au zguduit România în perioada interbelică. Ion Gheorghe Duca, prim ministru, Armand Călinescu, Nicolae Iorga, Virgil Madgearu, economist și politician de stânga sunt câțiva dintre politicienii perioadei interbelice uciși cu bestialitate de către legionari”.