Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


NATO expulzează opt reprezentanţi ai Misiunii diplomatice a Rusiei acuzaţi de spionaj

pexels-noelle-otto-906018.jpg

Sursa imaginii: 
pexels.com

NATO a retras acreditarea a opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianţei care erau ''ofiţeri de informaţii ruşi nedeclaraţi''. Cel mai probabil, Rusia va riposta prin expulzarea unor diplomaţi din state membre NATO.

Alianţa Nord-Atlantică a expulzat, miercuri, opt membri ai Misiunii diplomatice a Rusiei la NATO acuzaţi că desfăşurau activităţi de spionaj, afirmă surse citate de agenţia Associated Press preluată de Mediafax.

"Putem confirma că am retras acreditările a opt membri ai Misiunii Rusiei la NATO, care erau ofiţeri nedeclaraţi ai serviciilor de informaţii ruse", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică a limitat la zece numărul funcţionarilor diplomatici ruşi care pot primi acreditări la Misiunea Rusiei la NATO.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate de câţiva ani, iar contactele formale sunt limitate.

"Politicile NATO faţă de Rusia rămân aceleaşi. Am consolidat capabilităţile de disuasiune şi apărare ca reacţie la acţiunile agresive ale Rusiei, iar, în acelaşi timp, menţinem deschiderea faţă de dialogul consistent", a declarat oficialul NATO.

La scurt timp, Moscova a reacţionat, declarând că va răspunde la decizia NATO de a expulza opt diplomaţi ruşi despre care Alianţa susţine că erau ofiţeri de informaţii nedeclaraţi, a afirmat preşedintele comisiei pentru afaceri internaţionale a camerei inferioare a parlamentului rus, Leonid Sluţki, citat de Interfax preluată de Agerpres.