Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis: Consultările cu partidele parlamentare vor începe luni

iohannis_presidency_3.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Şeful statului a acuzat USR că a abandonat guvernarea și a spus că acest Guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România. Consultările de luni vor începe cu Partidul Naţional Liberal şi se vor încheia cu grupul minorităţilor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că luni, la prânz, vor începe consultările cu partidele parlamentare. Partidele vor fi chemate separat, a explicat șeful statului.

Consultările vor avea loc după următorul program:

  • Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);
  • Ora 16:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

Șeful statului nu este optimist în ceea ce privește rezultatul consultărilor. „Nu știu dacă va duce la soluții”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele a spus, despre politicienii care au votat moțiunea de cenzură ce a dus la căderea Guvernului, că „nu au nicio gândire pentru ce urmează”.

Evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România sau pentru români. Aici suntem acum. Foarte pe scurt, cum s-a ajuns aici: USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernare la un moment dat, din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare. Însă pentru USR nu a fost suficient, s-a aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat Guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din această criză în care am intrat pentru că guvernul a căzut victimă acestor orgolii”, a comentat Klaus Iohannis.

Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament.