Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu, după consultări: Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori pentru anticipate

ciolacu_motiune_cenzura_sesiune_moment_propice.jpg

Marcel Ciolacu
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că România nu va depăși criza fără o majoritate în Parlament. „Tot ce nu va putea face Guvernul, va face Parlamentul. Va lucra 24 de ore din 24”, a spus Ciolacu.

 Partidul Social Democrat a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, luni, la consultările de la Cotroceni, că fără o majoritate consistentă în Parlament "nu se poate vorbi de un guvern minoritar, fie el al oricărei formaţiuni politice", a afirmat liderul partidului, Marcel Ciolacu.

România se află într-o criză socială, într-o criză economică și într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate”, a spus Ciolacu, după consultările de la palatul Cotroceni.

Ciolacu a mai spus că i-a dat asigurări președintelui Klaus Iohannis că tot ce nu va putea face Guvernul interimar se va rezolva în Parlament.

L-am asigurat și pe președinte că românii nu vor fi abandonați. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlament României, iar parlamentarii PSD, cle mai mare grup parlamentar din Parlamentul României, din acest moment vor lucra 24 de ore din 24. Deja am depus în Birourile Permanente, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, solicitările pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze”, a mai spus Ciolacu.

Președintele PSD speră ca săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare legea să meargă la promulgare.

Ciolacu a dat asigurări că vor fi preluate toate solicitările Guvernului pentru a depăși pandemia, criza sanitară, economică și socială.