Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîţu: Soluţia viabilă - refacerea coaliţiei în jurul PNL. USR trebuie "să recunoască greșeala" și putem merge mai departe

mize_congres_pnl_ionita_florin_citu_outsider.jpg

Sursa imaginii: 
MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al Partidului Naţional Liberal a declarat, joi, la Palatul Victoria, că liberalii sunt de acord să treacă peste acel moment al votului USR pentru moţiunea PSD, însă refacerea coaliţiei trebuie să se facă în jurul PNL.

Întrebat, joi, dacă va ajunge PNL să susțină cabinetul pe care urmează să-l propună USR duminică, dacă până atunci nu se ajunge la o înțelegere, Florin Cîțu a răspuns că PNL are o decizie care spune că nu poate fi la guvernare cu partidul care a votat moțiunea de cenzură.

Să nu trecem foarte ușor peste modul în care am ajuns astăzi aici. Aud foarte mult în spațiul public cuvântul <responsabilitate> aruncat foarte ușor de la cei care au votat sau au susținut moțiunea alături de AUR și PSD, de la cei care acum o lună de zile au luat ministrul sănătății, l-au scos din Guvern și au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. Este complicat să iei în serios acest cuvânt <responsabilitate>”, declară Florin Cîțu.

Însă, formațiunile politice sunt de acord că pentru România importantă este stabilitatea și refacerea coaliției, dar, spune Cîțu, „în jurul Partidului Național Liberal”: „este soluția pe care noi o avansăm. Repet, nu aș trece foarte ușor peste modul în care s-a ajuns astăzi aici. Nu poți să spui că azi ești responsabil când ai fost iresponsabil acum o săptămână, acum o lună. Dacă vrem să trecem peste acest moment, trebuie să recunoască o greșeală și putem să mergem mai departe”.

Premierul interimar a infirmat că le-ar fi cerut celor de la USR să retragă propunerea Dacian Cioloş premier, la discuţiile de miercuri seară.