Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Propunerea de carantinare a capitalei, pe masa CNSU

cseke.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Cseke Attila

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Atila a declarat că vineri se va discuta în comitetul tehnico-științific propunerea de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov.

 

„Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, penru că o carantină zonală nu este o măsura care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat Cseke Attila, la Digi24.

Acesta a fost întrebat despre propunerea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine. „Va fi și această discuție legată de certificat pentru că nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că tu nu mai poți să ieși pe stradă sau nu poți să te duci la un anumit tip de manifestare”, a mai spus ministrul Sănăății.

„Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a afirmat joi premierul interimar Florin Cîțu. Acesta a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, a afirmat Cîțu după ședința de joi a Guvernului.

El a spus că nu ar fi o restricționare. „Asta nu este restricționare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat... Deci sunt trei variante. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a adaugat premierul.