Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bușoi: E dificil ca PNL, după ce a fost călcat în picioare, să intre într-un Guvern condus de USR

Cristian Busoi plan UE gaze Rusia.jpg

Cristian Buşoi: Gazele și energiile verzi nu se exclud
Cristian Buşoi: Gazele și energiile verzi nu se exclud
Sursa imaginii: 
Facebook/Cristian Buşoi

Premierul trebuie să vină de la PNL, declară la RFI vicepreședintele formațiunii Cristian Bușoi. El afirmă că liberalilor le este foarte greu să facă parte dintr-un Guvern condus de USR, ”cu tot respectul față de Dacian Cioloș”.

Cristian Bușoi dă de înțeles că PNL nu va susține un Guvern condus de Dacian Cioloș: ”Este foarte dificil pentru PNL, cu tot respectul și personal și al PNL pentru Dacian Cioloș, eu sunt împreună cu el în Parlamentul European și știu și capacitatea lui și felul în care este respectat, dar cu tot respectul față de Dacian Cioloș, este foarte complicat pentru PNL să intre într-un Guvern, după ce a fost călcat în picioare, după ce s-a votat o moțiune de cenzură USR-PSD-AUR și să intre într-un Guvern care ar fi condus de USR”.

 

Claudiu Năsui: Varianta unui Guvern minoritar USR, un scenariu plauzibil și foarte posibil

 

Cîţu: Soluţia viabilă - refacerea coaliţiei în jurul PNL. USR trebuie "să recunoască greșeala" și putem merge mai departe

 

Eurodeputatul liberal declară că premierul trebuie să vină de la PNL: ”Trebuie să reconstruim această coaliție PNL-USR-UDMR. Sper ca după această încercare, colegii din USR să înțeleagă că premierul trebuie să vină de la PNL și sigur, cel mai bine pentru coerența coaliției ar fi să fie președintele PNL, Florin Cîțu”.

 
Cristian Bușoi, despre susținerea unui eventual Guvern Cioloș