Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USR va prezenta lista unui guvern. Cioloș cere PNL ”să nu fugă de responsabilitate”

Dacian Ciolos USR demitere Guvern Citu viitor partid.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Dacian Cioloș

Președintele USR, Dacian Cioloș, a făcut apel la responsabilitatea PNL și anunță că propune, săptămâna viitoare, un guvern „indiferent ce se întâmplă”. „Până duminică după-amiază, PNL știe unde ne găsește dacă are idei (...). Acum, nu mai târziu”., transmite Mediafax.

Cioloș a spus că a constatat că PNL refuză să negocieze cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis. „Nu e momentul să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”, a transmis Dacian Cioloș.

Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern. Eu sper să putem găsi soluția. În aceste condiții, USR, pentru a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, rămâne în continuare determinat. Și eu, ca premier desemnat rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu susținere pentru un Guvern”, a spus Cioloș.

Acesta a spus că îi mai așteaptă pe liberali până duminică după-amiaza, când USR va avea o ședință a Comitetului Politic în care se va discuta despre programul de guvernare și lista de miniștri.

Până duminică, dacă PNL e în continuare interesat de discuții știe unde să ne găsească. Oricum noi mergem înainte, și, cum am spus, până la începutul săptămânii viitoare vom face o propunere în Parlament, indiferent ce se întâmplă”, a mai spus Dacian Cioloș.

Președintele USR a atras atenția că România este în situație de criză și nu e momentul „să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”.

Acum, nu mai târziu. E o urgență să oferim soluții”, a mai spus preşedintele USR.

Întrebat dacă USR va negocia cu PSD pentru a face rost de 234 de voturi pentru a trece Guvernul, dacă are doar 80, Cioloș a spus că „PNL a negociat cu PSD. Au avut un guvern împreună, așa încât nu cred că e cazul să ne dea nouă lecții cu cine să negociem și cu cine nu”.