Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


USR: Lista de miniștri și programul de guvernare, depuse luni în Parlament

Dacian Cioloș va propune un Guvern minoritar USR (Sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, depune luni la Parlament lista de miniștri și programul de guvernare. Anunțul oficial a venit de la USR, după ce negocierile cu PNL și UDMR pentru formarea unei coaliții au eșuat.

Liberalii l-au trimis pe Dacian Cioloș să-și facă o majoritate parlamentară cu formațiunile alături de care a demis Cabinetul Cîțu prin moțiune de cenzură, adică PSD și AUR.

De partea sa, liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că premierul desemnat nu a reușit să restabilească încrederea între USR, PNL și formațiunea sa.

Prin urmare, Dacian Cioloș se va prezenta în Parlament cu un Cabinet minoritar, cu șanse minime de a primi votul de învestitură.

USR urmează să finalizeze sâmbătă programul de guvernare, iar duminică este programată o ședință de Birou Național și Comitet Politic, pentru aprobarea programului și a listei de miniștri.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a făcut vineri apel la responsabilitatea PNL și a anunțat că propune săptămâna viitoare un Guvern, ”indiferent ce se întâmplă”.