Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dumitru Borțun, despre Cîțu: Se crede salvatorul națiunii. Lumea reală e în afara peșterii

dumitru_bortun_florin_citu_narcisism.jpg

Florin Cîțu consideră că România merge în direcția bună, din punct de vedere economic (Sursa foto: Facebook/Florin Cîțu)
Florin Cîțu consideră că România merge în direcția bună, din punct de vedere economic (Sursa foto: Facebook/Florin Cîțu)

În plină criză politică, sanitară și energetică, premierul demis, Florin Cîțu, declară că România merge într-o direcție bună și că Guvernul său a livrat ceea ce a promis populației.

Declarația lui Florin Cîțu este în contrast cu realitatea, spune la RFI Dumitru Borțun, profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA: ”Oamenii ăștia, există câțiva oameni, inclusiv cei din jurul lui Cîțu, care nu mai văd realitatea, ei sunt într-o bulă și ce văd ei sunt pereții acestei bule. Ce văd ei pe pereți? Proiectarea propriilor dorințe, propriei imagini. Și dacă omul ăsta se crede salvatorul națiunii, că există oameni care au puseuri de genul ăsta, au misiune istorică, sunt salvatorii poporului, dacă vede așa ceva pe pereți, el crede că aia e realitatea, celebrul mit al peșterii, de la Platon, de 2.400 de ani. Dar în realitate, lumea este în afara peșterii, în afara bulei lor. Lumea se uită la ei ca la circ, ei nu-și dau seama. Dacă oamenii ăștia s-ar vedea din afară, ori s-ar distra ori s-ar îngrozi. Ei văd lumea din interiorul lor, printre gratiile propriului eu, care este foarte bolnav de narcisism”.

Cui se adresează Florin Cîțu cu acest tip de discurs politic? ”Oamenilor neinformați. E plină țara de oameni neinformați, care nu sunt la curent cu evoluția evenimentelor”, atrage atenția Dumitru Borțun.

 
Dumitru Borțun, despre discursul triumfalist al lui Florin Cîțu, în plină criză politică, sanitară și energetică