Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A murit Colin Powell, fostul secretar de stat american. El a suferit complicații din cauza COVID-19

Generalul american Colin Powell, secretar de stat în administraţia fostului preşedinte George W. Bush, a decedat de COVID-19 la vârsta de 84 de ani, a anunţat familia sa luni, potrivit CNN.

„Am pierdut un soţ, un tată şi un bunic remarcabil şi iubitor, precum şi un mare american. Era complet vaccinat. Vrem să mulţumim personalului medical de la Centrul medical naţional Walter Reed pentru tratamentul plin de grijă asigurat”, se arată într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare de familia lui Colin Powell.


Image source: 
Facebook/General Colin L. Powell

Colin Powell avea 84 de ani. În calitate de general cu patru stele, Colin Powell a fost şeful Statului Major interarme în mandatul lui George H.W. Bush în timpul războiului din Golf din 1991. Powell a ocupat ulterior funcţia de secretar de stat în timpul preşedintelui George W. Bush.

Avocat al războiului din Irak, Powell a susţinut pe 5 februarie 2003, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, o lungă alocuţiune privind armele de distrugere în masă deţinute de Irak, argumente care au fost folosite la justificarea invadării ţării, transmite Agerpres. El a recunoscut ulterior că această acţiune este o "pată" pe reputaţia sa. "Este o pată pentru că eu sunt acela care a făcut prezentarea în numele SUA în faţa lumii şi asta va face parte mereu din bilanţul meu", a afirmat politicianul republican. Născut pe 5 aprilie 1937 în Harlem, Colin Powell a crescut la New York, unde a studiat geologia.